2011. február 5., szombat

Vendég a háznál

Ma vendégünk érkezett Bucó, a négy éves, fehér mudi szuka személyében. Ő a nővéremék kutyája, a Pákozdi Juhász kennelből való.
Mivel a nővéremék a házuk felújítása miatt 2-3 hónapra albérletbe költöztek, ezért hozták el Bucót erre az időre hozzánk.

Megbeszéltük velük, hogy először jó lenne, ha semleges terepen találkoznának a kutyák, így délelőtt elvittem az enyémeket a közeli bazsamra, ott csatlakoztak hozzánk Bucóval a sógorom és két kisgyerekük. Gyorsan levettük a kutyákat a pórázról és így gyakorlatilag nagyon gyorsan minimálisra csökkentek a feszültségek.
Néha azért rájuk kellett mordulnom, úgy jó erősen, "pásztorosan", de gyakorlatilag, morgáson és fogvicsorgatáson kívül más durvaság nem történt.
Amikor már szépen elvoltak egymás mellett és jól kirohangálták magukat a kutyák (egyszer Bucó nekiiramodott egy autó után és még a sógorom hívószavára sem jött vissza, erre majd figyelnem kell) hazaindultunk.

Kutyáim a hazai területen is hozták formájukat: Cirka megsértődve bevonult a kennelben lévő szigetelt házába. Csak akkor jött elő, ha hívtam, ill. amikor ebéd után kimentünk a gyerekekkel focizni, hintázni, csirkéket hajkurászni. Marci, mint helyi menő csávó, rögtön udvarolni kezdett, de mivel Bucó fogvicsorgatva kikosarazta, ezért jobb híján játszani hívta. Sajnos Bucó ezt az ajánlatot sem fogadta el, mert szegényke nagyon stresszes volt még. Szenna kutyám meg írtó féltékenyen többször is ugatással rohamozta meg a hol peckesen és lelkesen az udvart felfedező, hol pedig a megszeppent értetlenkedő vendéget.

Késő délutánig maradtak az embervendégeink, majd miután elbúcsúztak tőlünk és Bucótól, hazaindultak.
Azóta furminátorral párszor átmentem Bucó szőrén, mert viszonylag erőteljesen elkezdett vedleni, ill. "megörvendeztettem" két tabletta féregtelenítővel is.  A fésülést imádta, nyugodtan, szinte kéjesen állta.
A tablettákért már nem volt oda, de később egy adag beáztatott táppal már megvígasztalódott.
Azóta kibérelte a fedett belépőt, így oda tettem neki a műanyag ágyát.

Igyekszem majd vele is rendesen foglalkozni, egy-két alapvető dologra megtanítani, hogy majd ügyesen és boldogan térhessen vissza gazdáihoz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése